Inzameling schoon takhout

Schoon tak- en/of stamhout is een waardevolle grondstof. Daarom wil onze gemeente deze grondstof apart inzamelen, snipperen en dan gebruiken als brandstof voor kachels in de gemeente. Op deze wijze versterken we de regionale economie en voorkomen we onnodig transport. Eind januari en eind maart organiseren wij in samenwerking met ROVA twee keer een ‘takkenroute’. Hebt u nu al tak- en/of stamhout verzameld bij het onderhoud en/of opruimen van stormschade, dan kunt u het alvast voorbereiden.

Hebt u vragen over de afvalinzameling, dan kunt u contact opnemen met het ROVA Klantcontactcentrum, telefoonnummer 038 - 4273777 of e-mail klantenservice@rova.nl. Meer informatie vindt u op www.rova.nl.

Het tak- en/of stamhout wordt, afhankelijk van de hoeveelheid, op twee manieren verzameld:

  1. kleine hoeveelheden (minder dan twee aanhangers, ca. 4m3) kunnen gratis worden gebracht naar vijf verzamelplaatsen binnen de gemeente.
  2. grotere hoeveelheden (meer dan twee volle aanhangers) worden bij u aan huis opgehaald en afgevoerd of direct gesnipperd.

Voor alle locaties geldt:

  • u kunt het tak- en/of stamhout met een minimum lengte van 1,5 meter, netjes gestapeld in één richting met het dikke eind naar de weg, klaarleggen;
  • waarbij u langs openbare wegen minimaal één meter moet vrijhouden voor het verkeer;
  • ligt het hout verderop in het veld, dan moet de locatie toegankelijk en begaanbaar zijn voor de wagen(s);
  • begin januari worden de verzamelplaatsen, de aanmeld- en ophaaldata gepubliceerd in de IJsselberichten.

LET OP: Alleen schoon tak- en/of stamhout kan met ‘de takkenroute’ worden afgevoerd. Tak- en/of stamhout vervuild met zand, stenen, plastic, tuinhout, coniferen etc. wordt niet geaccepteerd en zult u op een andere wijze zelf moeten afvoeren naar een afvalbrengstation.

Recyclebaar materiaal uit de grijze container

Onder het motto ‘Afval scheiden is goud!’ zetten we de komende jaren ook verder in op het verbeteren van de gescheiden inzameling van tuinafval. Het doel is om alle materialen zo duurzaam mogelijk te benutten. De gescheiden inzameling van grof tuinafval is hiervan een goed voorbeeld.

Deel dit
Mail
Bellen