Burgemeester Ton Strien brengt werkbezoek aan Carinova

Op vrijdag 6 december liep burgemeester Ton Strien een ochtend mee met Simone Prins, coördinerend wijkverpleegkundige in de gemeente. Het programma was zeer gevarieerd. Na een korte uitleg over de planning die een zelfstandig thuiszorgteam zelf verzorgt, gingen ze op stap. Ze bezochten meerdere cliënten deze ochtend.

Met een Clavisio-systeem (een handige sleutelkluis) konden ze naar binnen. Terwijl de burgemeester nog een telefoontje pleegde, kon Simone de eerste cliënt wassen en aankleden. Burgemeester Ton Strien had met name belangstelling voor de ervaringen met betrekking tot de thuiszorg. Daarna bezochten Simone en de burgemeester nog diverse cliënten.

Hoewel Simone Prins deze ochtend slechts een klein deel van haar werkzaamheden kon laten zien, was burgemeester Ton Strien onder de indruk van de diversiteit aan werkzaamheden en het belang van de spilfunctie van de coördinerend wijkverpleegkundige en de samenwerking met huisarten en apothekers. Burgemeester Ton Strien vond het een bijzonder plezierige ervaring. Hij vond het zeer leerzaam en kan iedereen adviseren dit voorbeeld te volgen. Hij gaat dit zeker voorleggen aan de vakgroep Wmo en de wethouder.

Deel dit
Mail
Bellen