Cor van den Berg stopt als wethouder na de volgende verkiezingen

Wethouder Van den Berg heeft aangegeven, na 20 jaar wethouder te zijn geweest, dat hij niet meer op de kandidatenlijst komt te staan van het CDA en dat hij na de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2014 niet meer beschikbaar zal zijn als wethouder. Natuurlijk zet hij zich tot die tijd nog hard in voor de gemeente.

Cor van den Berg, nu namens het CDA wethouder in de gemeente Olst-Wijhe, komt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 niet terug in het lokale bestuur.  Afgelopen week heeft hij dit besluit meegedeeld aan het gemeentebestuur en de CDA fractie. Na eerst een periode van raadslid in de gemeenteraad van Wijhe, is Cor van den Berg daarna 20 jaar wethouder geweest. Tot 2001 was hij wethouder in de gemeente Wijhe en daarna wethouder in de samengevoegde gemeente Olst-Wijhe.

Hij heeft het werk altijd met veel inzet en betrokkenheid gedaan, maar hij heeft aangegeven dat de  gemeenteraadsverkiezing 2014 voor hem een goed moment is plaats te maken voor een ander. Cor van den Berg: “Intensieve samenwerking staat voor mij centraal. Met goede voorzieningen in de gemeente, laat ik een gemeente achter die klaar is voor de toekomst. Het waren (financieel) roerige tijden en ik heb mij altijd hard gemaakt voor toekomstbestendige oplossingen. Er komt tenslotte de komende jaren nog veel op de gemeente af. Ik maak nu ruimte voor anderen die met een frisse kijk de toekomst in kunnen gaan.”

Deel dit
Mail
Bellen