Informeren van de gemeenteraad van Olst-Wijhe

De portefeuillehouder onderwijs, burgemeester Strien van de gemeente Olst-Wijhe, had op 18 november een aantal partners uitgenodigd om te onderzoeken wie welke rol speelt in de aanpak van laaggeletterdheid.

Vertegenwoordigers van de gemeente, de bibliotheek, welzijn Olst-Wijhe, ouderenzorg Olst-Wijhe en het basis- en voortgezet onderwijs waren uitgenodigd. Zowel het voorkomen van laaggeletterdheid (VVE aanpak, Boekstart, Voorleesexpress e.d) als het bieden van hulp aan volwassenen die onvoldoende kunnen lezen en schrijven kwam aan de orde.
De stichting Lezen en Schrijven introduceerde haar infrastructuur in de regio IJsselvecht. Een laagdrempelig taalpunt in de bibliotheek met een taalkaart en materialen bank, breed gedragen door een lokale klankbordgroep (gemeente, bibliotheek, welzijn en volwassen educatie) met een promotieteam kan voor de toekomst laaggeletterde mensen in de gemeente Olst-Wijhe helpen.

De stichting Lezen en Schrijven bood aan voor 2014 een startfinanciering te willen verstrekken als de gemeente voor de jaren daarna uit het participatiebudget de financiering voortzet. De bibliotheek krijgt binnenkort van de stichting Lezen en Schrijven een voorstel daarover. ’s Avonds, voorafgaande aan de raadsvergadering, werden ook de leden van de gemeenteraad geïnformeerd over dit proefproject (Taal voor het Leven). De leden van de raad werden voorzien van informatie en kregen een tekst die zij kunnen gebruiken bij het opstellen van hun partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2014. De regiocoördinator heeft de gemeenteraad in kort bestek het project Taal voor het Leven uitgelegd en vragen beantwoord. Tenslotte werd door de regiocoördinator, Aart Kleijer, het schildje van de Alliantie van Taal voor Leven overhandigd aan burgemeester Strien. Het is de gemeente Olst-Wijhe ernst met de aanpak van laaggeletterdheid. De promotiekar voor de deur van het gemeentehuid markeerde deze bijzondere avond van de gemeenteraad van Olst-Wijhe.

Deel dit
Mail
Bellen