Raadslid Gerda Hulleman geïnstalleerd als ambassadeur van de Anti Discriminatie Voorziening

Raadslid Gerda Hulleman (Gemeentebelangen Olst-Wijhe) is tijdens de raadsvergadering van 18 november 2013 geïnstalleerd als ambassadeur van de Anti Discriminatie Voorziening Artikel 1 Overijssel.

Ook in andere gemeenten zijn inmiddels ambassadeurs geïnstalleerd. In elke gemeente van Overijssel wil Artikel 1 Overijssel een ambassadeur aanstellen. Zij zullen de ogen en oren zijn van deze organisatie, waardoor er een beter zicht wordt gekregen op wat er speelt in verschillende gemeenten. Ook gaan de ambassadeurs burgers op allerlei manieren laten weten dat het belangrijk is om voorvallen van discriminatie bij Artikel 1 Overijssel te melden.

Gerda: “Ik word ambassadeur van Artikel 1 Overijssel  omdat ik graag in een samenleving leef waar iedereen tot zijn recht komt en elke vorm van uitsluiting beperkt wordt. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren! Om te beginnen door mijn collega-raadsleden te vertellen wat Artikel 1 Overijssel doet, en vervolgens door ervoor te zorgen dat de burgers van Olst-Wijhe weten dat ze bij Artikel 1 Overijssel terecht kunnen als ze met discriminatie te maken krijgen.”

Bij Artikel 1 Overijssel kunnen burgers melding maken of een klacht indienen van discriminatie. Lang niet iedereen weet dat daar een meldpunt voor bestaat. Ook vragen mensen zich af waarom ze het überhaupt zouden melden als ze gediscrimineerd zijn. Om de burgers van Olst-Wijhe op de hoogte te brengen van het bestaan van Artikel 1 Overijssel en van het nut melding te maken van discriminatie, heeft raadslid Gerda Hulleman het ambassadeurschap van Artikel 1 Overijssel op zich genomen.

Artikel 1 Overijssel is het Anti Discriminatie Bureau voor de provincie Overijssel. Wie zich ongelijk behandeld of gediscrimineerd voelt, kan hiervan melding maken op www.artikel1overijssel.nl, een mail sturen naar info@artikel1overijssel.nl of bellen naar: 053-4302299.

Deel dit
Mail
Bellen