Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

Op donderdag 28 november 2013 organiseert Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente een opfriscursus rijvaardigheid voor senioren. Na afloop van deze theorieles kunt u zich aanmelden voor een praktijkles in uw eigen auto. Wij nodigen alle senioren vanaf 60 jaar uit om deel te nemen aan deze cursus. Geef u snel op, want vol is vol.

Aanmelden en kosten

Op 28 november is de theoriecursus ’s ochtends in Olst, in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, van 09:30 uur tot 12:00 uur. ’s Middags kunt u voor de theoriecursus terecht in Wijhe, in het recreatiezaaltje van De Havenpoort, Havenpad 40A, van 13:30 tot 16:00 uur. Een kwartier voor aanvang en in de pauze staat koffie en thee voor u klaar. Het theoriegedeelte van deze cursus is gratis. Voor het praktijkgedeelte betaalt u een bedrag van  € 20,-.

 Wilt u deelnemen aan de cursus, dan verzoeken wij u zich aan te melden door bij voorkeur een e-mail te sturen naar gemeente@olst-wijhe.nl met vermelding van uw naam, adres, geboortedatum en uw voorkeur voor de cursusplaats. U kunt ook bellen met de gemeente: 14 0570.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Willems van Veilig Verkeer Nederland, Steunpunt Zutphen, telefoon 0575-548532 of met Dorine Stook van de gemeente, telefoon 14 0570. 

Vaardig blijven in het verkeer

U hebt al jarenlang uw rijbewijs en u heeft sindsdien veel rijervaring opgedaan. In de loop der jaren is het verkeer echter veranderd en zijn er nieuwe verkeersborden en –regels gekomen. Dit hoeft geen problemen op te leveren, maar het kan nuttig zijn om van een deskundige te horen hoe u hiermee om kunt gaan. Wij vinden het belangrijk dat u als automobilist veilig en zonder angst kunt deelnemen aan het verkeer en organiseren daarom deze cursus.

Inzicht in uw eigen rijgedrag

Als u de theorieles hebt gevolgd, is er een mogelijkheid om u aan te melden voor een praktijkrit in uw eigen auto. Deze zal dan op een later moment plaatsvinden. U kunt uw rijstijl onder de loep nemen en uw verkeerskennis opfrissen. Het is geen examen waarvoor u kunt slagen of zakken. Het heeft dus geen enkel gevolg voor uw rijbewijs. Integendeel, wij hopen dat u met deze opfriscursus beter inzicht krijgt in uw rijgedrag. U krijgt adviezen hoe u veilig kunt blijven deelnemen aan het verkeer. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname. De praktijklessen worden verzorgd door de rijschoolhouders Huig van Dam en Paul van Aken uit Olst. Zij zijn bevoegd om deze lessen te geven.

Deel dit
Mail
Bellen