Lang zult u wonen vanaf zondag 3 november op TV Oost

Lang zult u wonen is de campagne die van 2013 tot 2015 in vrijwel alle Overijsselse gemeenten loopt. Ook de gemeente Olst-Wijhe doet mee. Het doel van de campagne is om Overijsselse huiseigenaren te stimuleren hun woning vroegtijdig aan te passen: maak nu uw woning al veiliger en comfortabeler, dan is er een grote kans dat u langer op een aangename wijze in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Lang zult u wonen geeft u tips en adviezen, komt met ideeën. Kijk maar eens op www.langzultuwonen.nl waar u ook folders kunt downloaden en door het 3D-huis kunt ‘wandelen’. Op 3 november ’s morgens om 11.18 uur zendt TV Oost de eerste aflevering uit van de 8-delige tv-serie over Lang zult u wonen.

In zo’n 20 minuten maakt u kennis met de families Stoker en Vogel die hun woningen comfortabeler en veiliger willen maken. In de volgende afleveringen van de serie, steeds op zondag, zien we hoe de families hun bouwplannen uitvoeren en wat daar bij komt kijken. Speciale aandacht in de eerste aflevering is er voor de Slimste Woning van Nederland in Eindhoven. Verder gaan we buurten bij Ria Grootoonk die haar huis drempelloos heeft laten maken. De uitzending wordt zondags op TV Oost herhaald om 12.18 uur, 14.18 uur, 15.18 uur en 16.18 uur.

‘Overal’ aanwezig

Lang zult u wonen is te volgen op facebook. Via facebook kunt u foto’s vinden, filmpjes én de tv-serie terugkijken via Youtube en ook de Twitterberichten volgen. Natuurlijk kunt u er ook uw eigen berichten kwijt.

Verder komt de reizende tentoonstelling vast een keer bij u in de buurt en kunt u Lang zult u wonen tegenkomen in een bouwmarkt in uw omgeving. Ook in kranten en bladen laat Lang zult u wonen zich zien. En binnenkort dus op TV Oost.

Het beste Lang zult u wonen idee

Hebt u een idee hoe u uw woning comfortabeler en veiliger kunt maken zodat u er, ook als u ouder bent, met plezier kunt blijven wonen? Doe dan mee aan de wedstrijd ‘Het Lang zult u wonen idee’. U kunt zich hier aanmelden of via facebook. Omschrijf uw ontdekking, maak een filmpje of een foto, een tekening. Wat u maar wilt. En: zorg er voor dat anderen op uw idee gaan stemmen. Wie de meeste stemmen heeft die wint. In de laatste uitzending van de serie op TV Oost, op zondag 22 december, ontvangt het idee met de meeste stemmen de publieksprijs. Ook is er een juryprijs.

Deel dit
Mail
Bellen