Ans Otterloo huldigt Nederlandse kampioenen

Op woensdag 16 oktober jl. heeft sportwethouder Ans Otterloo zes Nederlandse kampioenen en één wereldkampioen uit de gemeente Olst-Wijhe gehuldigd. Zes inwoners hebben de titel ‘Nederlands kampioen’ op hun naam weten te zetten, één inwoner is zelfs wereldkampioen geworden. De jongste kampioen in de duivensport is net negen jaar oud en heeft het van zijn vader geleerd. Dit jaar waren er kampioenen in vier verschillende categorieën.

Zo zijn er kampioenen in gewichtheffen, schaatsen en de vogelsport.

Wethouder Ans Otterloo deelde mee dat vanaf komend sportjaar 2013/2014 alleen die Nederlandse kampioenen gehuldigd gaan worden die hun kampioenschap behaald hebben binnen de richtlijnen van NOC/NSF. Wanneer de Nederlandse kampioenen bij de gemeente aangemeld worden, ontvangen zij wel een felicatiebrief, maar zonder de gebruikelijke bloemen.

Naast de kampioenen waren ook verschillende familieleden aanwezig. Zij konden genieten van de huldiging en het uitreiken van een presentje aan de  kampioenen door wethouder Ans Otterloo in de Brasserie in het Holstohus te Olst.

De Nederlandse kampioenen en de wereldkampioen die gehuldigd zijn die avond zijn:
De heer Martien Strijdveen: - Vogels
De heer Jan Willem van Aefst: - Gewichtheffen
De heer Bert Smedinga: - Vogels
De heer Evert van der Wal: - Vogels
De heer Tonnie Groot Lipman: - Vogels
De heer Luuk Groot Lipman: - Vogels

Wereldkampioen:
De heer Willem Brand: - Schaatsen

Op de foto staan de kampioenen samen met wethouder Ans Otterloo. Op de foto ontbreken de heren Brand en Strijdveen. Zij waren deze avond helaas verhinderd.

Deel dit
Mail
Bellen