Donorweek 2013: Bent u al donor?

Van maandag 14 tot en met zondag 20 oktober is het Donorweek. Zeven dagen lang zetten getransplanteerden, ziekenhuizen, bekende Nederlanders, gemeenten en mensen die op één of andere manier betrokken zijn bij orgaandonatie zich in om zoveel mogelijk nieuwe registraties in het Donorregister te werven. Ook uw gemeente zegt Ja tegen donorregistratie.

Er staan nu ruim 5,7 miljoen mensen in Nederland geregistreerd in het Donorregister, 60% van hen zegt Ja tegen orgaandonatie. Het doel van de Donorweek is zoveel mogelijk andere mensen te inspireren dit ook te doen. Want als meer mensen Ja zeggen tegen orgaandonatie, kunnen meer levens worden gered.

Acties in heel Nederland

Een gevarieerd programma tijdens de Donorweek van grote publieksactiviteiten, acties in ziekenhuizen en gemeenten, maar ook kleine persoonlijke acties dichtbij huis, laten dit jaar zien dat heel Nederland aandacht vraagt voor orgaandonatie. In de Donorweek delen mensen bijvoorbeeld donorformulieren uit op hun sportclub of tijdens hun verjaardag, richten zij een kraampje in de hal van hun bedrijf in of delen de oproep om orgaandonor te worden op sociale media.

Bent u al donor?

In het gemeentehuis zijn donorformulieren beschikbaar bij de balie van de afdeling Burgerzaken. Het vastleggen van uw keuze kan ook online met uw DigiD. Heeft u nog vragen over donorregistratie en orgaandonatie, kijk dan op de website van transplantatiestichting.

Deel dit
Mail
Bellen