Start eerste fase werkzaamheden in de Duursche Waarden

Op 24 januari is Staatsbosbeheer gestart met kapwerkzaamheden in de Duursche waarden langs de provinciale weg N377. De werkzaamheden worden op 25 januari afgerond. Het gekapte hout wordt ter plekke versnipperd en overdag met vrachtauto’s afgevoerd. Dit hout wordt ingezet voor groene energie. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Volkerink uit Heino. De werkzaamheden in de Duursche Waarden worden gefaseerd uitgevoerd. Dit heeft te maken met de huidige terreincondities (vorst en hoogwaterperiode). Meer informatie over de status en stand van zaken kunt u vinden op www.rsw.nl/stroomlijn.

Het totale werk wordt uitgevoerd in de hele uiterwaard. Langs de nevengeulen wordt het jonge wilgenbos verwijderd, in de oude boskernen niet.
Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de waardevolle planten en dieren in het gebied.


Terreincondities bepalen werktempo

Volgens de planning zou eerder deze winter gestart worden met het werk. Afgelopen tijd is er echter buitensporig veel regen gevallen met hoogwater als gevolg. Hierdoor zijn de terreincondities te slecht om het werk veilig en zonder bijkomende schade te kunnen uitvoeren. Momenteel ligt er sneeuw en is er vorst. Per week wordt gekeken hoe de terreincondities zijn en wordt bepaald welk werk wordt uitgevoerd.

 
Programma Stroomlijn: veilige en mooie uiterwaarden 

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat zorgen ervoor dat natuur en veiligheid verantwoord met elkaar worden verbonden, zodat de uiterwaarden veilige, natuurlijke en mooie gebieden worden en blijven. Dit gebeurt in het gehele Nederlandse rivierengebied in het programma Stroomlijn waarbij Rijkswaterstaat samen met partners als Staatsbosbeheer, Dienst Landelijk Gebied, Natuurmonumenten, de provinciale landschappen en particuliere eigenaren, is gestart met het vegetatiebeheer in de uiterwaarden. De komende jaren worden deze werkzaamheden uitgevoerd. Alle maatregelen in programma Stroomlijn moeten eind 2016 gerealiseerd zijn.

Deel dit
Mail
Bellen