Inloopavond mountainbikeroute IJsselland

In Salland wordt gewerkt aan een netwerk van mountainbikeroutes.

Twee van vier nieuwe mountainbikeroutes zijn in oktober 2012 geopend bij het Wechelerveld (ten noorden van Deventer/Schalkhaar, aan een zijweg van de N348) en Oostermaet (Lettele). Deze worden inmiddels al veelvuldig gebruikt. Op 9 januari 2013 start de aanleg van de derde route; IJsselland.

De IJsselland-route is ca. 35 km. lang en begint eveneens bij het Wechelerveld en loopt via De Hoek, buurtschap Eikelhof, De Haere en Nieuw Rande naar het gebied ten noorden van Diepenveen. Tevens wordt vanuit Olst (IJsbaan-Sportpark Overwetering) een verbindingsroute aangelegd. De bewegwijzerde routes maken gebruik van bestaande -vooral onverharde- paden en stukken single track. Dat zijn smalle paden die speciaal voor de mountainbikers aangelegd worden; uitdagend voor de mountainbikers en geen hinder voor ruiters/wandelaars.

Vrijwilligers van Tourclub Boskamp en andere wielerverenigingen helpen mee met de realisatie van deze route. Het is de bedoeling dan nog voor de zomer de routepalen geplaatst worden. In 2013 wordt in totaal 200 km route aangelegd in Salland. Deze worden onderling verbonden en aangesloten op omliggende gebieden als de Sallandse Heuvelrug.

Geïnteresseerden die alvast willen zien waar de IJsselland-route loopt zijn van harte welkom op woensdag 9 januari a.s. tussen 19.30 en 20.30 uur in De Lepelaar, Boxbergerweg 31, 8121  PS te Eikelhof-Olst. Hier kan men de kaart van de route zien en uitleg krijgen van enthousiaste mountainbikers. Aansluitend volgt uitleg voor de vrijwilligers.

Het project mountainbiken in Salland wordt uitgevoerd in opdracht van Salland Marketing en  is mogelijk dankzij bijdragen van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, de provincie Overijssel en Leader Salland.

Deel dit
Mail
Bellen