De scholen zijn weer begonnen: kinderen en verkeer

Elk jaar verongelukken er gemiddeld 35 kinderen die op weg zijn naar school. Het aantal gewonden ligt zelfs op meer dan 600. Bovendien doet zich aan het begin van elk schooljaar een piek voor in dit aantal slachtoffers. Blijkbaar moeten de overige weggebruikers en de schoolkinderen na de zomervakantie weer aan elkaar wennen. Ouders en basisscholen kunnen echter een aantal maatregelen nemen om de veiligheid van de kinderen te verhogen.

Heb je al eens gedacht aan de mogelijkheid om verkeersbrigadier of verkeersouder te worden en zo mee te werken aan een veilige schoolomgeving? Deze taak kan ook prima door opa’s en oma’s uitgevoerd worden. Een verkeersouder pakt in samenwerking met de basisschool diverse taken op waaronder goed verkeersonderwijs en veilige school-thuisroutes. Kijk op www.vvn.nl of op www.rovo.nl voor meer informatie.

Tips

Daarnaast zijn er nogtal van tips, zoals het verkennen van de route met ouder en kind, het dragen van fietshelm en uw kind verkeerservaring op te laten doen door zelf zoveel mogelijk met de fiets naar school te gaan met uw kind. Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op www.vvn.nl en op www.verkeersslang.nl.

Deel dit
Mail
Bellen