IJsselberichten op tabloid en meer digitaal

Vanaf woensdag 26 september brengt uitgever Drukkerij De Kroon de Huis aan Huis uit op tabloidformaat, dus ook onze gemeentelijke publicaties. Naast deze formaatwijziging heeft de gemeente zichzelf een bezuinging opgelegd voor de IJsselberichten. Een goed moment dus om kritisch naar de IJsselberichten te kijken. Elke rubriek is tegen het licht gehouden en er is een afweging gemaakt: kan de rubriek korter, kan de ruimte van de rubriek efficiënter worden benut, kan het op een andere wijze? Maar ook de steeds meer digitale wereld speelde een grote rol bij de afwegingen. Zo onstond de nieuwe indeling van de IJsselberichten, zonder afbreuk te doen aan het doel: u informeren!

Nieuwe indeling IJsselberichten

Alle afwegingen hebben geleid tot een nieuwe indeling en andere insteek. Zo informeren wij u kort over wat er speelt en verwijzen wij u via weblinks door naar onze website, waar wij u achtergrondinformatie geven over het onderwerp. Dat geldt ook voor de raadsvergaderingen. Eerder las u de agendapunten met een korte toeliching in de Huis-aan-huis krant. Vanaf 26 september publiceren wij wel de agendapunten en verwijzen wij u naar onze website voor de toelichting op de agendapunten. De openbare bekendmakingen worden al een tijdje op een verkorte wijze weergegeven.

Gebruik van QR-codes

Ook wordt in de nieuwe IJsselberichten regelmatig gewerkt met een QR-code. Deze kunt u met een smartphone inscannen, waardoor u automatisch op de juiste pagina van onze website komt; heel gemakkelijk en snel! U dient hiervoor eenmalig een gratis app te downloaden op uw smartphone die  op alle smartphonetoestellen verkrijgbaar is in de store onder de naam QR code.

Vragen en tips?

Heeft u vragen over of tips voor de IJsselberichten? Deze zijn altijd van harte welkom. U kunt deze doorgeven aan de vakgroep Voorlichting en Communicatie via voorlichting@olst-wijhe.nl of via telefoonnummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen