Buurtbemiddeling Olst-Wijhe is 2 april 2012 van start gegaan

Buurtbemiddeling is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, SallandWonen, de politie IJsselland en Raster. Het is een laagdrempelige voorziening waar buren/buurtgenoten hun irritaties en conflicten over overlast met elkaar samen kunnen oplossen onder begeleiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. Geluidsoverlast, ruzies om parkeerplekken, pesterijen, overlast van huisdieren, vuilnis/rommel, stankoverlast, spelende kinderen of hangjongeren, tuin- en grondgeschillen.

Via verwijzing of op eigen initiatief neemt een buur contact op met Buurtbemiddeling. In de afgelopen periode zijn er 10 aanmeldingen geweest.De bemiddelaars nemen contact op met beide buren. Immers iedere buur heeft zijn eigen verhaal en zijn ‘eigen’ waarheid. De buurtbemiddelaars luisteren naar beide verhalen. Als beide buren bereid zijn met elkaar te praten wordt een afspraak met ze gemaakt op neutraal terrein bijvoorbeeld in een buurthuis. De bemiddelaars lossen niets op voor beide buren, ze zijn neutraal en onpartijdig, maar begeleiden het gesprek op zo’n manier dat beide buren op een constructieve wijze met elkaar in gesprek komen en afspraken maken over de overlast. Als dat lukt worden de afspraken, indien gewenst, op papier gezet en beide buren krijgen een kopie van die afspraken mee naar huis. Na 6 weken bellen de buurtbemiddelaars met beide buren om te horen of de gemaakte afspraken goed worden nagekomen.

Het kan voorkomen dat buren niet willen meewerken aan een bemiddelingsgesprek. Dan kan een begeleidingsgesprek worden aangeboden aan de buur die de overlast heeft aangekaart.

Buurtbemiddeling Olst-Wijhe is te bereiken op tel: 0570-621556 of via onze mail: info@buurtbemiddelingolstwijhe.nl of via www.buurtbemiddelingolstwijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen