Weer volop lesmateriaal voor natuur en milieu educatie

De scholen zijn weer begonnen. Dit betekent dat Natuur en Milieu Overijssel (NMO) weer volop bezig is met het verspreiden van lesmaterialen voor Natuur en Milieu Educatie. Al 533 projecten zijn aangevraagd. Ook nu nog kunnen scholen voor het komende jaar aanvragen.

Ieder jaar stuurt NMO in juni naar iedere school een boekje vol met lesprojecten voor alle groepen van de basisschool. De lesprojecten gaan over natuur (kleine zoogdieren, regenwormen, bomen, vogels, bodemdiertjes), duurzaamheid (energie, vervoer, afval), de omgeving (natuurpaden, de bodem), mens en dier (huisdieren, dierenbescherming), water, seizoenen en voedsel. Met deze lesprojecten kunnen kinderen actief aan de slag. Behalve de lesprojecten van NMO zelf, zijn ook een groot aantal lessen van de Waterschappen, de Nationale Parken, het IVN, Twence en de Groene Welle in dit boekje opgenomen.

De basisscholen in Olst-Wijhe kunnen gratis van het materiaal van NMO gebruik maken. De gemeente betaalt ieder jaar een vast bedrag aan NMO om dit mogelijk te maken. Het materiaal wordt op school gebracht, en weer opgehaald. Zo makkelijk. Gewoon doen! Vanaf dit jaar kunnen de lesmaterialen op internet bekeken en rechtstreeks besteld worden. Kijk hiervoor op www.natuurenmilieuoverijssel.nl. Het is nog mogelijk materialen te bestellen, hiervoor geldt wel: wie eerst komt, eerst maalt. Contactpersoon NMO: Marijke Wester, 038-4250969.

 

Deel dit
Mail
Bellen