Kies de Tweede Kamer op woensdag 12 september 2012

De verkiezingen voor de Tweede Kamer 2012 vinden plaats op woensdag 12 september 2012. De directe aanleiding voor deze vervroegde verkiezingen is de val van het kabinet Rutte in april dit jaar. De uitslag van deze verkiezingen bepaalt de verdeling van de 150 zetels in de Tweede Kamer. En hoe deze verdeling er uit komt te zien heeft u in handen. Breng daarom 12 september a.s. uw stem uit. De uitslag van de Tweede Kamer-verkiezingen 2012 zal in de loop van 13 september bekend zijn.

Hoe gaan de Tweede Kamer-verkiezingen in zijn werk?

Alle inwoners van onze gemeente van 18 jaar en ouder ontvangen uiterlijk  29 augustus as. per post een persoonlijke stempas. Op deze kaart staat aangegeven tussen welke tijdstippen u op 12 september 2012 mag stemmen en waar het dichtst bij u in de buurt zijnde stemlokaal zich bevindt, maar u mag stemmen in elk stemlokaal in onze gemeente. Wilt u in een andere gemeente stemmen, dan kunt u uw stempas om laten zetten in een kiezerspas. Dit kunt u regelen bij ons klantcontactcentrum in Olst en in Wijhe.

Stempas en geldig identiteitsbewijs meenemen

Alle stemlokalen in onze gemeente zijn op woensdag 12 september 2012 geopend van 7:30 uur tot 21:00 uur. U moet als stemmer uw stempas meenemen als u gaat stemmen. Daarnaast moet u ook altijd een geldig legitimatiebewijs meenemen (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) als u gaat stemmen voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Uw identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar zijn verlopen. Deze regeling is overigens alleen deze dag geldig voor het uitbrengen van uw stem voor de verkiezingen van de Tweede Kamer.

Stemmen voor iemand anders

Indien u bijvoorbeeld door ziekte, vakantie of werk niet in de gelegenheid bent om zelf te gaan stemmen, kunt u iemand anders (van 18 jaar of ouder) toestemming geven om voor u te stemmen. Deze volmacht kunt u aangeven op uw stempas.

Informatie

Wij hopen uw stem op 12 september a.s. te mogen ontvangen. Wilt u meer lezen over de verkiezingen van de Tweede Kamer, dan kunt u kijken op www.uheefthetvoorhetzeggen.nl of op kijk op onze website

Heeft u vragen over het stemmen, dan kunt u contact opnemen met de vakgroep Burgerzaken via telefoonnummer 14 0570 of via gemeente@olst-wijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen