Politie vraagt aandacht voor 112

Wijkagente Dolfien Posthoorn wil de inwoners van de gemeente er graag op attenderen dat ze direct bij de politie aan de bel kunnen trekken als ze een verdachte situatie zien. “De politie IJsselland is 24 uur per dag bereikbaar. We maken het nog steeds mee dat mensen in een weekend iets verdachts hebben geconstateerd en dat ze daarover pas maandag bellen. Wij hebben liever dat ze meteen 112 bellen zodat wij ook direct in actie kunnen komen”, aldus Posthoorn.

In juli werd er bij een tankstation aan de Meente in Olst in vier dagen tijd twee keer ingebroken. Uiteindelijk bleek er een getuige te zijn die belangrijke zaken had gezien. Hij meldde zich echter pas ruim een dag later. Op dat moment waren de daders al lang gevlogen. “Wanneer we deze persoon eerder hadden gesproken hadden we een surveillancewagen die kant op kunnen sturen om te kijken wat er aan de hand was.”
Wanneer men dus getuige of slachtoffer is van een aanrijding, mishandeling, beroving, steekpartij, vechtpartij, onwelwording, inbraak, diefstal, vernieling, vandalisme op heterdaad, ontvoering of poging daartoe,  bel dan 112. Hoe eerder men 112 belt, des te sneller kan de politie reageren. Snel alarm slaan betekent voor de politie een grotere kans om de daders te pakken. Het kan ook gebeuren dat men de politie nodig heeft maar dat de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. Dat kan het geval zijn bij verkeerd geparkeerde auto’s, burenruzies of baldadig gedrag. In die gevallen moet men het landelijke politienummer bellen: 0900 8844.

Wijkagent Dolfien Posthoorn: “Als op een industrieterrein een auto alsmaar langzaam rondjes rijdt en duidelijk op zoek is naar iets of bij allerlei panden stopt om naar binnen te kijken, dan is dat een verdachte situatie. Mensen mogen dan gerust 112 bellen.”
Volg wijkagente Dolfien Posthoorn op Twitter via wa_olstwijhe01

Deel dit
Mail
Bellen