Hooikoorts is vervelend. Helpt u mee een van de veroorzakers te verwijderen?

Ambrosia staat wereldwijd bekend als een van de belangrijkste veroorzakers van hooikoorts. Bovendien is Ambrosia in andere Europese landen, waaronder Duitsland, uitgegroeid tot een schadelijk onkruid in akkerbouwteelten. Daar veroorzaakt Ambrosia slechtere oogsten in onder andere de aardappelen- en vollegrondsgroententeelten. Dit kan ook in Nederland gaan gebeuren. Vorig jaar werd Ambrosia voor het eerst in een akker gevonden. Het betrof een zware besmette akkerrand in Noord-Brabant.

Op dit moment komt Ambrosia nog niet massaal voor in Nederland, maar dit kan wel gebeuren als we niets doen. Door de plant op de juiste manier te verwijderen kunt ú helpen voorkomen dat Ambrosia uitgroeit tot veroorzaker van extra hooikoortsklachten en een schadelijk onkruid.

De NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) heeft een gratis iPhone app (de Ambrosia Melder) laten ontwikkelen. Met deze app kunt u Ambrosia goed herkennen en waarnemingen direct melden. Uw waarnemingen zijn erg waardevol. Hiermee kunnen we de ontwikkeling van Ambrosia in Nederland volgen. Heeft u geen iPhone of iPad, dan kunt u waarnemingen ook melden via www.ambrosiavrij.nu of www.waarneming.nl.  Op    www.ambrosiavrij.nu is ook een YouTube filmpje te vinden met informatie.

Vragen of meer informatie?

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het NVWA Klantcontactcentrum via de website www.nvwa.nl of (0800) 04 88.

Deel dit
Mail
Bellen