Nieuwe jongerenwerker in Olst/Wijhe

Jongeren in de gemeente zullen haar vast en zeker al eens hebben gezien, Jessica Stoffer, de nieuwe jeugd- en jongerenwerkster in de gemeente. Sinds een aantal maanden is ze werkzaam in het gebied.

”Als ambulant jongerenwerker zoek ik de jongeren op en ga ik naar de plaatsen waar zij hun vrije tijd doorbrengen. Daarbij kun je denken aan de straat, horecagelegenheden of keten. Ook breng ik weleens een bezoek aan organisaties die activiteiten voor jongeren organiseren. Elke week ben ik wel ergens te vinden. Soms ‘s middags maar meestal 's avonds en in het weekend. Soms alleen, soms met bijvoorbeeld de jeugdagent wanneer het om ketenbezoeken gaat”, aldus Jessica.

Ze heeft tijdens haar werk veel contact met Edwin Nikamp, coördinator taakveld jeugd van de Politie IJsselland. Zo hebben ze de laatste tijd op het NS-station in Olst veel te maken met een aantal vernielingen. Fietsen zijn vernield, er is brand gesticht in prullenbakken en er is een bloemenperkje kapot gemaakt. Ze proberen samen te kijken wie hiervoor verantwoordelijk is. Ze vermoeden dat het een klein groepje is. Helaas is er nog geen aangifte gedaan. Voor het oplossen van deze problemen kunnen we natuurlijk ook altijd de hulp van de burgers goed gebruiken. Ziet u iets verdachts, bel dan 0900-8844.

Deel dit
Mail
Bellen