Informatie over de sanering van het Olasfaterrein

Dit artikel is een samenvatting van de bouwbrief die de Combinatie Olasfa aan de omwonenden en de betrokkenen heeft gestuurd bij de sanering van het Olasfa terrein.

De baggerwerkzaamheden aan de IJsseloever zijn in volle gang, maar dat gebeurt niet onopgemerkt. Vooral wanneer de wind verkeerd staat is de geur van de teerproducten (naftaleen) duidelijk waarneembaar langs de dijk. De Combinatie Olasfa doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. De Combinatie heeft regelmatig contact met de GGD IJsselland over de luchtkwaliteit rondom het Olasfa terrein. Gezien de geuroverlast van de laatste dagen heeft de Combinatie in samenspraak met de Provincie besloten extra luchtmetingen uit te voeren op de huizen langs de dijk.

De sterke geur komt vrij uit de teerproducten die boven water komen tijdens de baggerwerkzaamheden langs de IJssel. Tijdens de baggerwerkzaamheden is meer teerafval aangetroffen dan verwacht. Daarnaast zijn grote hoeveelheden puin aangetroffen. Door het aantreffen van teervaten en het puin duurt de ontgraving op deze manier langer dan verwacht en wenselijk. Om die reden heeft de Combinatie toestemming gevraagd om de werkdag te verlengen van 6:00 tot 22:00 uur. De Combinatie wil voorkomen dat de bouwput onnodig open ligt tijdens de vakantieperiode (vanaf week 30) door voor die tijd extra lang te werken en extra materieel in te zetten.

Meer informatie is te vinden op de site van Overijssel.

Deel dit
Mail
Bellen