Gemeente en Vriendenerf streven naar duurzame, zelfstandige units voor 50-plussers

Op dinsdag 17 juli ondertekenden wethouder Cor van den Berg en de heer Takken van Vriendenerf een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee geven beide partijen te kennen de komende tijd zich in te willen zetten voor de komst van acht tot tien duurzame, zelfstandige units voor 50-plussers volgens het collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). De gemeente ondersteunt het project met een lening waarmee de start van het project mogelijk wordt gemaakt.

Gemeente en Vriendenerf ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Vriendenerf is een kleinschalig CPO-project voor en door 50 plussers die bewust kiezen voor duurzaam wonen in zelfstandige units op een erf waar essentiële voorzieningen gedeeld kunnen worden. Het project streeft naar de combinatie van gezelligheid en onderlinge steun met de privacy van een eigen woning. In nauwe samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe heeft Vriendenerf de keuze laten vallen op de wijk Zonnekamp West in Olst, waar het project ruimte heeft voor acht tot tien wooneenheden en een gemeenschappelijke ruimte. Kijk voor meer informatie over Vriendenerf op www.vriendenerf.nl.

Duurzame wijk Zonnekamp

Dit CPO-project van Vriendenerf is een goed voorbeeld van duurzaam bouwen en past volledig in het concept van Zonnekamp. Ook op Zonnekamp Oost wordt gestreefd naar een duurzame wijk. De Aardehuizen, die daar momenteel worden gebouwd, zijn daar een schoolvoorbeeld van. Ook op Zonnekamp Oost zijn nog meerdere kavels te koop. Meer weten? Kijk dan op www.woneninolst-wijhe.nl

Deel dit
Mail
Bellen