Nee is nee, ook in de vakantie: goed voorbereid op vakantie

Het is zover: uw kind gaat alleen op vakantie. Tijd voor allesoverheersende overbezorgdheid, maar ook voor een goede voorbereiding. Tijd om er eens goed voor te gaan zitten. De meest belangrijke afspraak wordt meestal vergeten: geen alcohol.

Pubers drinken juist op vakantie veel alcohol. Gemiddeld drinken jongens die zonder ouders op vakantie gaan 17 glazen per vakantiedag en meisjes 7 glazen. Voor jongeren is het vaak moeilijk om nee te zeggen als ze drank of sigaretten aangeboden krijgen. En omdat pubers op vakantie vooral met leeftijdsgenoten optrekken, is de kans op alcoholgebruik en roken vele malen groter. Neem daarom bijvoorbeeld contact op met ouders van de vakantievrienden van uw kind. Maak dezelfde regels. Dat is gemakkelijker voor uw kind, de vrienden, andere ouders en voor uzelf.

Hoepakjijdataan.nl

Vraagt u zich af hoe u dit het beste kunt doen? Of hoe u met ouders van andere kinderen afspraken kunt maken? En hoe u uw kind kunt leren om nee te zeggen? Op de website www.hoepakjijdataan.nl vindt u informatie en tips voor ouders. Ook kunt u ervaringen van andere ouders én jongeren lezen en over de schadelijk gevolgen van te vroeg, te vaak en te veel alcohol. En doe samen met uw kind de test op www.watdoetdrank.nl.

Deel dit
Mail
Bellen