Gemeente schaft het RechtmatigheidsOnderzoeksFormulier (ROF)af

De gemeente heeft per 1 juli 2012 het maandelijks RechtmatigheidsOnderzoeksFormulier (ook wel ROF genoemd) voor mensen met een uitkering afgeschaft. Wij hebben hiervoor gekozen om het administratieve werk voor onze inwoners met een uitkering te verminderen. Er is nu een nieuw formulier ontwikkeld, dat alleen ingevuld hoeft te worden als er een wijziging plaatsvindt.

Mensen met een uitkering moesten tot nu toe elke maand een opgave doen van hun persoonlijke omstandigheden en inkomsten. Hiervoor wordt het ROF gebruikt. Aan de hand van dit formulier kan de gemeente beoordelen of de klant nog steeds recht op een uitkering heeft en wat de hoogte van de uitkering moet zijn. In de praktijk blijkt dat de persoonlijke omstandigheden van de klant in de meeste gevallen niet maandelijks wijzigen.

Nieuwe formulieren 

Het ROF is vervangen door twee nieuwe formulieren, namelijk het wijzigingsformulier en het inkomsten- en wijzigingsformulier. Het wijzigingsformulier wordt gebruikt om wijzigingen door te geven die van invloed zijn op de uitkering. Dit formulier hoeft alleen maar te worden ingeleverd op het moment dat er daadwerkelijk iets wijzigt en dus niet meer maandelijks. Het inkomsten- en wijzigingsformulier is bestemd voor klanten met maandelijks vaste of wisselende inkomsten uit arbeid. Zij moeten wel iedere maand opgave doen.
Alle mensen die één van de onderstaande uitkeringen ontvangen, worden persoonlijk geïnformeerd hierover en krijgen de nieuwe formulieren toegestuurd.

  • Wet werk en bijstand
  • Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers
  • Wet inkomensvoorziening oudere werklozen
  • Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze gewezen zelfstandigen
  • Bijstandsbesluit zelfstandigen
Deel dit
Mail
Bellen