Geld voor activiteiten in Olst-Noord

De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld, als proef, voor activiteiten in Olst-Noord. In de wijk tussen de K.van Limburgstirumstraat, De Meente/Schaepmanstraat en de L.H.Pottstraat is al een aantal jaar een bewonersvereniging actief. De gemeente en de buurtvereniging willen met dit wijkbudget bereiken dat er meer mensen betrokken raken bij de wijk.

Op 13 januari 2012 is in de wijk een nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd met internationale hapjes. De opkomst was groot, ongeveer 100 mensen uit de wijk waren aanwezig. Door de grote opkomst lieten de bewoners zien zich betrokken te voelen bij hun wijk. Ook werd gevraagd of een dergelijke activiteit  niet vaker in de wijk georganiseerd kon worden.

SallandWonen, de buurtvereniging en de gemeente willen nu als proef in deze wijk gaan werken met een wijkbudget. Dit betekent dat iedereen uit de wijk die een goed idee heeft voor het organiseren van een activiteit (onder voorwaarden) aanspraak kan maken op een deel van dit geld. De voorwaarden die Salland Wonen en de gemeente hiervoor stellen is dat de activiteit toegankelijk moet zijn voor alle buurtbewoners en dat het bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijk. SallandWonen biedt aan de huur van de locatie De Bron te betalen als dat nodig is voor een activiteit. U kunt dan denken aan samen spelletjes doen met de kinderen, maar ook een wandeltocht uitzetten, skeeleren, fietsen, een knutselclub beginnen of samen tuinieren.

Er is voor dit komend half jaar € 1500,- beschikbaar. Wie het eerst met een goed idee komt, heeft de meeste kans. Wilt u meer weten of hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen met Lianne Arling, via telefoonnummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen