Actuele ontwikkelingen reisdocumenten

Met ingang van 26 juni 2012 verliezen bestaande kinderbijschrijvingen in het paspoort van de ouder(s) automatisch hun geldigheid. Om naar het buitenland te kunnen reizen, moeten kinderen vanaf die datum een eigen paspoort of ID kaart hebben.

Kinderen bij de controlepost van de marechaussee. Foto: ministerie van Defensie

Vanaf dat moment kunnen geen nieuwe kinderbijschrijvingen meer worden aangevraagd. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort van de ouder (als daar nog kinderbijschrijvingen in staan). Door verwachte toename van het aantal aanvragen, is de wachttijd voor een nieuw document langer dan gebruikelijk. Houdt u hiermee rekening als u (of uw kind) een paspoort of ID nodig heeft.

Aangepaste levertijden

Vanwege deze drukte zijn levertijden aangepast. Deze aangepaste levertijden gelden alleen voor aanvragers in de leeftijd tot 13 jaar en 8 maanden die staan bijgeschreven in een paspoort. Deze doelgroep wordt persoonlijk via mail of telefonisch geïnformeerd.

Reizen minderjarige

Wanneer een minderjarige alleen reist, meereist met één ouder of een andere naam draagt dan de (begeleidende) ouder(s), kan bij de paspoortcontrole worden gevraagd om een toestemmingsverklaring van de niet aanwezige ouder(s). Deze verklaring kunt u op de website van Koninklijke Marechaussee downloaden. Een kopie legitimatiebewijs van de ouder(s) dient altijd te worden bijgevoegd. Dikwijls dienen ook bewijsstukken met betrekking tot afstamming, het gezag of de omgangsregeling te worden toegevoegd.

Voor vragen en nadere informatie over paspoorten kunt u conact opnemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0570.

 

Deel dit
Mail
Bellen