Aanvragen leerlingenvervoer schooljaar 2012-2013

Ouders van in de gemeente wonende leerlingen kunnen een aanvraag bij de gemeente indienen voor vergoeding van de kosten van schoolvervoer en/of verzorging van het noodzakelijke taxivervoer ten behoeve van het schoolbezoek.

In principe vergoedt de gemeente de kosten van openbaar vervoer; in bepaalde situaties behoort vergoeding van eigen vervoer of taxivervoer tot de mogelijkheden. De volgende schoolsoorten vallen onder deze regeling:

  • scholen voor (speciaal) basisonderwijs, mits de afstand woning - school tenminste zes km is
  • scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs

Voor het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs kan het zijn dat er een drempelbijdrage betaald moet worden. Dit is afhankelijk van de soort school die bezocht wordt en het gecorrigeerde verzamelinkomen over het jaar 2010. De drempelbijdrage wordt voor maximaal twee kinderen per gezin in rekening gebracht.

Alle ouders die op dit moment onder de regeling leerlingenvervoer vallen, hebben onlangs een aanvraagformulier voor het schooljaar 2012-2013 toegezonden gekregen. Indien u denkt dat u onder deze regeling valt of heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 140570.

Deel dit
Mail
Bellen