Inbrekers slaan onverwachts toe

De politie IJsselland en de gemeente willen u erop wijzen dat u bij afwezigheid, ook al is het maar een kwartiertje, consequent deuren en ramen goed afsluit. De open ramen en deuren van woningen, maar ook niet afgesloten schuurtjes werken uitnodigend voor inbrekers. Een aantal bewoners werd het slachtoffer van een inbraak op het moment dat ze net hun kinderen ophaalden van school of van de sportclub.

Politie zoekt naar sporen

In Salland kreeg de politie het afgelopen jaar te maken met een stijging van het aantal woninginbraken en insluipingen. Vorig jaar vonden in totaal 171 woninginbraken plaats waarvan zestien procent werd opgelost. In Olst-Wijhe werden 57 inbraken gepleegd. Volgens assistent teamchef Jacqueline de Kruijff lijkt het erop dat dieven er echt op ‘ de loer liggen’. ”We hebben de indruk dat de inbrekers tussen de middag gewoon ergens in een straat gaan kijken of mensen met kinderen weg gaan, zodat ze vervolgens toe kunnen slaan. We hadden onlangs nog te maken met een gedupeerde van een inbraak die maar even weg was geweest. Ze was even naar de winkel om een kinderzwembadje te kopen. Toen ze terug kwam was er ingebroken”. Ook worden er tegenwoordig in het buitengebied zitgrasmaaiers gestolen die in het zicht onder een carport staan.

Tips

De politie heeft nog enkele tips waar u op kunt letten. Wanneer u deze tips navolgt is de kans op inbraak een stuk kleiner.

  • Sluit ramen, deuren en ventilatieraampjes wanneer u (even) weggaat
  • Verstop geen sleutels onder deurmatten of bloempotten
  • Plak geen afwezigheidbriefje op de deur
  • Haal sleutels uit de binnenkant van de deur
  • Zorg voor deugdelijk hang- en sluitwerk
  • Hang geen adreslabel aan sleutelbossen
  • Leg geen elektronica of waardevolle spullen in het zicht

 

Deel dit
Mail
Bellen