Wethouder Ans Otterloo deelt iPads uit aan testpanel iGeranium

Een iPad is de hipste gadget van dit moment. Dat dit digitale vernuft ook in zorg en welzijn kan worden ingezet blijkt uit een onlangs gestart project in de gemeente Olst-Wijhe. Op 8 mei heeft wethouder Ans Otterloo vijftien iPads uitgedeeld aan het testpanel van het iGeranium project. Zij wenste de deelnemers veel succes toe en gaf aan trots te zijn op dit vernieuwende project in haar gemeente en op de inwoners die dit product actief gaan uittesten.


De prikkelende naam iGeranium werd onthuld en toegelicht door Angelieke Huisman, directeur van het Kulturhus. De naam symboliseert de overgang van binnenshuis naar buiten. Nieuwe technologie gaat hand in hand met fysieke ontmoetingen.

Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen

Het project ondersteunt zorg en zelfredzaamheid op een moderne manier en draagt bij aan de wens van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen in het eigen dorp. Naast zorg is er aandacht voor het welzijnsaspect van deze doelgroep, zoals sociale contacten en activiteiten. De iPad kan straks bijvoorbeeld worden gebruikt om te beeldtelefoneren met zorgaanbieders, gemeente of woningstichting. En mensen kunnen op de iPad zien wie er voor hun eigen voordeur staat, een spelletje doen of via de webcam een kerkdienst volgen. Verder wordt er gewerkt aan een zorg-agenda, waarvan zowel de cliënt, mantelzorgers als de professionele zorgverlener gebruik kan maken.

Samenwerking

iGeranium is een initiatief van de gemeente Olst-Wijhe in samenwerking met de Stichting Kulturhus Olst-Wijhe en Stimuland. Voor de technische realisatie is Ouwerkerk Communicatie actief. De provincie Overijssel heeft dit vernieuwende project gesubsidieerd in het kader van ‘innovatie sociale infrastructuur’. Binnen het project wordt samengewerkt met tal van maatschappelijke organisaties. Het komende jaar vindt in overleg met het testpanel de verdere invulling van gebruiksmogelijkheden van de iGeranium plaats. SeniorWeb Olst-Wijhe helpt de deelnemers om zich de moderne apparatuur eigen te maken.

Deel dit
Mail
Bellen