Volop Team SOW activiteiten in de meivakantie

Team Sportstimulering Olst-Wijhe (SOW)heeft de meivakantie aangegrepen om op verschillende fronten de kinderen te stimuleren om te bewegen. Koninginnedag stond in het teken van spelen op het gemeenteplein in Wijhe. En dinsdag 1 mei was er in Olst-Noord de kans om te leren touwtje springen op vele verschillende manieren.

Team SOW tijdens Koninginnedag Team Sow - Ropeskipping

Koninginnedag in Wijhe

30 april was een fantastische dag om buiten te zijn. Team SOW organiseerde in samenwerking met Landstede Welzijn de speelactiviteiten op het gemeenteplein in Wijhe. Vanaf 10:00 uur stond het grootste gedeelte van het plein vol met opblaasbare activiteiten, zoals een pannakooi, een stormbaan en een gladiatorenveld. Genoeg keuze voor alle leeftijden. Dat veel kinderen het naar de zin hadden bleek wel uit het feit dat sommige maar terug bleven komen. Zodra de ouders de Langstraat uitgelopen waren snelden de kinderen zich naar de activiteiten. Met recht kan Team SOW terugkijken op een geslaagde Koninginnedag!

Ropeskipping

Op dinsdag 1 mei jl. werd er door ProJump een clinic Ropeskipping verzorgd op het basketbalveld aan de Watertorenstraat in Olst-Noord. Ropeskipping is een spectaculaire vorm van touwtjespringen. Zo wordt er veel met tweetallen en groepen gesprongen en dit allemaal op muziek. Vanuit het project Combineer & Scoor met jeugd en buitenruimte wordt er ingezet op het aanbieden van buitenspelactiviteiten voor de jeugd. De kinderen die aanwezig waren bij de workshop hebben met de instructeur geoefend en gesprongen om de verschillende facetten van ropeskipping te leren. Zo werd en geleerd hoe er het beste gedraaid kan worden, hoe je het beste in kan springen en welke trucjes je allemaal kan doen tijdens het springen. Want touwtjespringen hoeft zeker niet met maar één touw. De kinderen waren zo enthousiast dat ze drie uur lang gesprongen hebben. Elke keer werd er weer wat nieuws gebracht en dat hield de kinderen scherp en actief. Met veel nieuwe ideeën en manieren zijn de kinderen aan het einde van de leuke en actieve dag weer naar huis gegaan.

Team SOW is wekelijks te vinden in Olst-Noord

Iedere dinsdagmiddag vanaf 15:30 uur is Team Sportstimulering Olst-Wijhe te vinden in Olst-Noord. Alle kinderen die het leuk vinden om mee te doen met de buitenspelactiviteiten zijn van harte welkom. Meer informatie kunt u vinden op de website www.sowolst-wijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen