Openbare Orde en Veiligheid

Elke eerste woensdag van de maand informeren wij u over de openbare orde en veiligheid. Dit in samenwerking met de politie IJsselland, de toezichthouders en de wijkagenten die actief zijn binnen onze gemeente.

Veilig motorrijden

Het mooie weer is in aantocht en wat is er fijner dan op de motor een ritje te maken over de dijk (N337) langs de IJssel bij Olst en Wijhe.

“Op deze N337 - in de volksmond Rijksstraatweg genoemd - vallen nog altijd teveel verkeersslachtoffers. De ongelukken zijn veelal te wijten aan mensen die te hard rijden en helemaal ‘los’ gaan op de bochtige weggedeeltes, maar er zijn ook weggebruikers die levensgevaarlijk inhalen. Het is aan ons om extra alert te zijn op deze weg en te handhaven. Er mag 80 kilometer per uur worden gereden en op veel plekken niet worden ingehaald. Dat is te zien aan de doorgetrokken streep’’, aldus verkeersagent Gerard Sutman van de politie IJsselland.

Ter plekke worden door het verkeersteam van de politie IJsselland regelmatig radarcontroles gehouden. Ook gaan de agenten met de video-auto op pad om op deze manier achter de motorrijders aan te gaan en ze later met de beelden van hun overtredingen te confronteren. “In het afgelopen jaar was er sprake van zulke extreme snelheidsoverschrijdingen dat we meerdere rijbewijzen in beslag hebben genomen”, zegt de verkeersagent. Politie IJsseland wil graag iedereen waarschuwen, rijd niet te hard, haal niet in en de kans op ongelukken wordt een stuk kleiner.

Deel dit
Mail
Bellen