Kernenbezoek Marle druk bezocht

Woensdag 9 mei heeft het college een bezoek gebracht aan Marle in het kader van het jaarlijkse kernenbezoek. De sfeer was gezellig en veel inwoners van Marle waren aanwezig.

Inwoners en college luisteren naar ledenvergadering PB Marle

Na de ledenvergadering van PB Marle opende burgemeester Ton Strien het gemeentelijke deel van de avond en gaf de laatste stand van zaken weer met betrekking tot het Project Ruimte voor de Rivier. Voor Marle is dat de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Het plan gaat nu definitief door, maar er zijn wel een paar wijzigingen. Zo worden de schuiven bij een hogere waterstand dan eerder de bedoeling was. Hierdoor wordt de geul alleen als het echt nodig is onder water gezet.
Wethouder Ans Otterloo heeft een toelichting gegeven op de Sociale toekomstvisie. Zij gaf daarmee een vooruitblik op de komende veranderingen in de maatschappij en hoe de gemeente om wil gaan met alle wijzigingen op sociaal gebied nu de rijksoverheid taken overdraagt aan gemeenten.

Wethouder Cor van den Berg gaf aan dat de gemeente realisatie van snel internet in het buitengebied ondersteunt, omdat ook snel internet bij kan dragen aan de sociale ontwikkelingen. In het kader van duurzaamheid wees hij op de voordelen van bijvoorbeeld zonnecollectoren. ’s Middags heeft het college een werkbezoek gebracht aan de boerderij van de familie Bruggert. Zij hebben deelgenomen aan een provinciaal project waarbij asbest wordt verwijderd en zonnecollectoren worden geïnstalleerd. Hierdoor kunnen zij zeker 50% van de benodigde energie opwekken door middel van zonne-energie.

Het is de bedoeling dat ook voor de kleine kernen als Marle, Middel en Eikelhof een dorpsontwikkelingsplan wordt opgezet. Na de pauze was tijd gereserveerd voor een toelichting op het dorpsontwikkelingsplan voor Marle. De eerste aanzet daarvoor is gedaan in samenwerking met twee studenten van Saxion Hogeschool Deventer. Zij legden aan de inwoners uit wat er tot nu toe is gedaan en deden een oproep aan de aanwezige inwoners deel te nemen aan een werkgroep. Vijf inwoners hebben aangegeven mee te willen denken over de realisatie van de gekozen onderwerpen. De werkgroepen zullen begeleid worden door Karin Köster, van Stichting Kulturhus Olst-Wijhe. In juli wordt een convenant ondertekend om de samenwerking tussen de drie kernen, de gemeente en de Stichting Kulturhus Olst-Wijhe vast te leggen.

Deel dit
Mail
Bellen