11 Koninklijke Onderscheidingen in Olst-Wijhe

Op vrijdag 27 april zijn in Zalencentrum Logtenberg op de Boerhaar de volgende mensen door burgemeester Ton Strien geridderd met een Koninklijke Onderscheiding:

11 Koninklijke Onderscheidingen in Olst-Wijhe

De dames J.G. Grotenhuis-Schoterman, H. Jansen-Latté, A.I. Stap-Scheen, J.M. Schrijver-Groot Koerkamp en A. Veenstra-Stelling en de heren J.A. Bentum, de heer J.L.A. ten Broeke, de heer D.J. van Gelder, A.W. Legebeke en H.J.G. Logtenberg zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer dr. J.D. Hilferink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J.G. Grotenhuis-Schoterman van de Elshof
is onderscheiden omdat zij sedert 1973 (bestuurlijk) vrijwillig actief  is geweest en is op het terrein van de vrouwenemancipatie, (ouderen)welzijn, toerisme, buurtcohesie en dorpsontwikkeling.

Mevrouw H. Jansen-Latté uit Olst
is onderscheiden omdat zij sedert 1984 (bestuurlijk) vrijwillig actief is geweest en is op het terrein van zorg en welzijn (t.b.v. ouderen, gehandicapten en terminaal zieken), kerkelijk leven en ontwikkelingssamenwerking.

Mevrouw A.I. Stap-Scheen uit Wijhe
is onderscheiden omdat zij sedert 1981 (bestuurlijke) activiteiten heeft ontplooid en ontplooit op diverse maatschappelijke terreinen als vrouwenemancipatie, toerisme, plaatselijk belang en huurdersbelangenbehartiging.

Mevrouw J.M. Schrijver-Groot Koerkamp van de Elshof
is onderscheiden omdat zij sedert 1976 (bestuurlijk) actief is geweest en is op het terrein van emancipatie, politiek, kerkelijk leven, ouderenwelzijn en zorg.

Mevrouw A. Veenstra-Stelling uit Wijhe
is onderscheiden omdat zij sedert 1977 (bestuurlijke) activiteiten heeft ontplooid en ontplooit op het terrein van zorg, volksdansen en ouderenwelzijn.

De heer J.A. Bentum uit Wijhe
is onderscheiden vanwege zijn grote en langjarige (25 jaar) inzet voor de dartsport, sedert 1987.
 
De heer J.L.A. ten Broeke uit Olst
is onderscheiden omdat hij sedert 1967 (bestuurlijk) actief  is geweest en is op het terrein van cultuur, ondernemersbelangenbehartiging en het kerkelijk leven.

De heer D.J. van Gelder uit Middel
is onderscheiden omdat hij sedert 1977 (bestuurlijke) activiteiten heeft ontplooid ten behoeve van de buurtschap Middel.

De heer A.W. Legebeke uit Olst
is onderscheiden omdat hij zich sedert 1969 verdienstelijk maakt en heeft gemaakt op het terrein van de cultuur, de (voetbal)sport, het kerkelijk leven, de mantelzorg, de ouderenzorg en voor de Zonnebloem.

De heer H.J.G. Logtenberg uit Olst
is onderscheiden vanwege zijn (bestuurlijke) activiteiten op het terrein van onderwijs, (voetbal)sport, kerkelijk leven, buurtcohesie en cultuur.

De heer dr. J.D. Hilferink uit Olst
is onderscheiden omdat hij een belangrijke en grote bijdrage heeft geleverd op het terrein van de geschiedschrijving van Olst en de regio door het schrijven van vier historische boeken en de samenstelling van de Canon van Olst.

 

Deel dit
Mail
Bellen