Eerste buurtbemiddelaars Olst-Wijhe ontvingen certificaat

Burgemeester Ton Strien reikte op woensdag 18 april 2012 tijdens een feestelijke bijeenkomst certificaten uit aan de bemiddelaars van het project Buurtbemiddeling in Olst-Wijhe. Er zijn negen bemiddelaars. De buurtbemiddelaars zijn onafhankelijk, zorgen ervoor dat buren weer met elkaar in gesprek komen en werken ernaar toe dat afspraken voor beide partijen aanvaardbaar zijn.

De buurtbemiddelaars met hun certificaat De buurtbemiddelaars met hun certificaat

Buurtbemiddeling Olst-Wijhe is een samenwerkingsproject van de gemeente Olst-Wijhe, SallandWonen en politie IJsselland en wordt uitgevoerd door Raster. De vrijwillige bemiddelaars bieden buurtgenoten ondersteuning bij het zelf oplossen van onderlinge conflicten. Van de negen bemiddelaars hebben nu zeven de training conflicthantering succesvol afgerond. Twee bemiddelaars volgen de training in de komende maanden.

Alle inwoners van de gemeente Olst-Wijhe kunnen kosteloos een beroep doen op de buurtbemiddelaars. Buurtbemiddeling is op 2 april van start gegaan. Sindsdien is er al gebruik van gemaakt.
 
Meer informatie over Buurtbemiddeling Olst-Wijhe is te vinden op www.buurtbemiddelingolstwijhe.nl, maar u kunt ook contact opnemen via telefoonnummer 0570-621556 of via info@buurtbemiddelingolstwijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen