Uitvoering omvormingen openbaar groen voorjaar 2012

Dit voorjaar worden een aantal groenstroken omgevormd naar gazon. De omvormingen zijn onderdeel van bezuinigingsmaatregelen op het gebied van onderhoud openbaar groen. De afgelopen maanden zijn twee informatieavonden georganiseerd en zijn diverse gesprekken geweest met bewoners. Alle opmerkingen die zijn gegeven zijn hierbij verwerkt in de uitvoeringsplannen.

Maatregelen
De omvormingen naar gazon is een tweede stap om de bezuinigingen te realiseren op het onderhoud van openbaar groen. De bestaande beplanting wordt verwijderd en de stroken worden ingezaaid met gazonzaad. De groenstroken die in aanmerking komen voor deze omvormingen zijn duur in onderhoud (rozen), sluiten aan op gazonstroken of bevatten veel onkruid. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 15 april tot 30 mei 2012. In het najaar van 2012 worden groenstroken met onderhoudsintensieve beplanting omgevormd naar beplanting dat goedkoper is in onderhoud. In 2011 is het onderhoudsniveau in de dorpskernen al van intensief naar normaal gegaan. Tevens worden reststroken openbaar groen op een aantal locaties in de gemeente voor verkoop aangeboden.

Waar gebeurt wat?
Het grootste deel van deze omvormingen vindt plaats in Wijhe. Daarnaast worden enkele groenstroken in Olst, Boerhaar, Den Nul, Boskamp en Wesepe omgevormd naar gazon. Op onze website is aangegeven welke stroken dit voorjaar worden omgevormd. Zo kunt u zien waar bij u in de omgeving werkzaamheden zijn. De tekeningen en meer informatie over omvorming en verkoop openbaar groen zijn hier terug te vinden.

Mocht u vragen hebben over de omvormingen dan kunt u contact opnemen met Geert Schoemakers via het telefoonnummer 14 0570 of via g.schoemakers@olst-wijhe.nl

Deel dit
Mail
Bellen