Veilig ondernemen in Olst-Wijhe

Op donderdag 12 april jl. werd op bedrijventerrein de Meente bij Esselink daktechniek het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt door burgemeester Ton Strien. Dit werd gelijktijdig gedaan met de plaatsing van het bord ‘Samenwerken aan Veiligheid’ bij de ingang van het bedrijventerrein. Er waren veel ondernemers aanwezig bij deze uitreiking.

Plaatsing bord 'Veilig Ondernemen' op De Meenste in Olst

In 2011 zijn de gemeente, ondernemers van bedrijventerrein de Meente, politie en brandweer onder begeleiding van Alex Hogeslag van vereniging MKB Deventer een samenwerking aangegaan om een certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) te behalen. In november 2011 is dit certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen behaald. Volgens Wim Esselink, een van de initiatiefnemers van het project, doet zo’n 98 procent van de ondernemers van het bedrijventerrein de Meente mee aan KVO.

Door deze samenwerking willen de genoemde partijen werken aan veiligheid en verwachten daarmee een hoger veiligheidsgevoel te bereiken. Iedere partij werkt vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid. Ondernemers zijn verantwoordelijk voor het eigen bedrijf en het eigen terrein, de gemeente draagt zorg voor haar eigen deel. De ondernemers van de Meente blijven werken aan de veiligheid van het bedrijventerrein, ze kunnen het keurmerk ook weer kwijt raken.

Deel dit
Mail
Bellen