Kernenbezoek Olst donderdag 15 maart 2012

Het college van burgemeester en wethouders keert op donderdag 15 maart even terug naar haar oude stek. In het kader van de kernenbezoeken brengt het college namelijk een bezoek aan Olst. Het kernenbezoek is hét moment dat inwoners over alle mogelijke onderwerpen vragen kunnen stellen, discussie kunnen voeren of opmerkingen kwijt kunnen. Ook u bent van harte welkom op donderdag 15 maart om 20:00 uur in het oude gemeentehuis te Olst (Huize Westervoorde).

Het gemeentelijke organisatie is inmiddels in het nieuwe gemeentehuis in Wijhe getrokken en houdt begin maart open huis. Het kernenbezoek op 15 maart is dus een goed moment om te horen welke plannen de nieuwe eigenaar, SallandWonen, met het voormalige gemeentehuis en -kantoor in Olst heeft. Ed Penninks, directeur van SallandWonen geeft hierop een toelichting. Andere onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:
- Hoe zit het met de leefbaarheid in het dorp? En in hoeverre treft de kredietcrisis Olst?
- Hoe duurzaam zijn de aardehuizen en wat doet Olst verder aan duurzaamheid?
- Ruimte voor de Rivier in relatie tot het klimaat: komt het water steeds hoger? En heeft Olst iets aan de geulen die in de uiterwaarden worden gegraven?

In de eerste plaats komen onderwerpen aan de orde die door bewoners zelf worden aangedragen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op 15 maart naar het voormalige gemeentehuis te komen!
Misschien denkt u “dat is niks voor mij” of “heb ik hier iets aan?”, maar niets is minder waar. Er spelen tal van onderwerpen die voor de toekomst van Olst en voor u van belang zijn.

Het kernenbezoek wordt georganiseerd door de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen in samenwerking met de bewonersgroep Olst en de gemeente Olst-Wijhe.

Deel dit
Mail
Bellen