Agent Edwin Nikamp is nieuwe jeugdcoördinator Salland

De nieuwe jeugdcoördinator van politie IJsseland agent Edwin Nikamp (40) werkt inmiddels twee maanden voor de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. Het liefst werkt de jeugcoördinator, zelf ook woonachtig in zijn eigen werkgebied, op zijn politiebike. Hij heeft veel ervaring op het gebied van contacten met jongeren. Edwin is ook wijkagent geweest in de wijken Keizerslanden en het Rode Dorp in Deventer en heeft ervaren dat je prima met jeugd kunt communiceren.

Nieuwe jeugdcoördinator Olst-Wijhe Edwin Nikamp

De nieuwe taak van Edwin Nikamp in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe is vooral het netwerken en het leggen van contacten met de jeugd. Een keer in de zes weken schuift hij aan bij diverse overleggen met onder andere Jeugdzorg, middelbare scholen, Carinova, de gemeenten en de politie. Ze praten dan over problemen die leven of over conflicten die er zijn. "Als wij signaleren dat het met bepaalde personen niet goed gaat, wordt dit tijdens het netwerkoverleg bespreekbaar gemaakt. In het overleg draag je de persoon bijvoorbeeld over aan een medewerker van Jeugdzorg of laat je de jongerenwerker contacten leggen, zodat er iets aan gedaan wordt". Hij heeft een echte signaleringsfunctie. "Wij zien de jeugd natuurlijk op straat. Meldingen over overlast komen vaak bij ons binnen. Tevens is het contact met de jongerenwerkster binnen de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe zeer nauw. Samen wordt gekeken waar het probleem ligt en door middel van het bestaande netwerk kan er een probleemaanpak worden bedacht".

Jongerenontmoetingsplek

Sinds kort kent Wijhe een nieuwe Jongerenontmoetingsplek (JOP) waar Edwin ook regelmatig een kijkje neemt. "Door het hoge water is de JOP tijdelijk verplaatst van de Loswal bij de IJssel naar de sportvelden van Wijhe. Voor 1 juli 2012 verhuist de JOP weer terug naar de IJssel. Wij merken dat de plek aan de IJssel toch een favoriete hangplek is voor de jeugd. Er wonen immers geen mensen in de directe omgeving en daardoor wordt ook minder overlast ervaren". Hij is druk bezig om ervoor te zorgen dat hij een goed contact heeft met de jongeren. "Wij vinden dat de jeugd zuinig moet zijn op hun eigen hangplek en dat ze er geen troep van moeten maken. Als bijvoorbeeld afval buiten de afvalbakken op de grond wordt gegooid, moet de jeugd daarop aangesproken worden. Nog belangrijker is dat je een situatie creëert dat ze elkaar op hun eigen verkeerde gedrag gaan aanspreken. Dan heb je de meest ideale situatie", schetst Edwin. Via het politienummer 0900-8844 kan men in contact komen met jeugdcoördinator.

Deel dit
Mail
Bellen