350 vuilniszakken met zwerfafval opgeruimd

Tijdens de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon van 12 tot en met 17 maart, hebben 12 scholen uit de gemeente het zwerfafval uit hun eigen leefomgeving opgeruimd. In totaal werd er maar liefst 500 kilo aan zwerfafval ingezameld. Dit is te vergelijken met 350 volle vuilniszakken!

Meer zwerfafval ingezameld dan in 2011

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gingen de kinderen in de omgeving van de school of vereniging zwerfafval opruimen. Ze werden daarbij begeleid door leraren en ouders. De ingezamelde hoeveelheid zwerfafval in het ROVA-werkgebied was hoger dan 2011 (23.000 kg.). Waarschijnlijk komt dit omdat er meer mensen aan de actie meededen. De gemeente hoop dat de hoeveelheid zwerfafval de komende jaren, mede door Natuurlijk Schoon, zal afnemen.

Over 'Natuurlijk Schoon'

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd onder de naam 'Natuurlijk Schoon'.

De gemeente en ROVA zetten in op een schone en duurzame samenleving

Minder, maar liever nog geen zwerfafval inzamelen omdat het er niet is. Dat is wat de gemeente en ROVA samen willen bereiken. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze is de gemeente op weg naar een schone en duurzame leefomgeving.

Deel dit
Mail
Bellen