Boomfeestdag in Boskamp

Woensdagmorgen 17 maart heeft de vakgroep Fysieke Infrastructuur de jaarlijkse boomfeestdag georganiseerd aan de Koekoeksweg. De eerste boom is geplant door wethouder Cor van den Berg. Hij liet zich daarbij assisteren door de leerlingen van de St. Aloysius school uit Boskamp.

Wethouder Cor van den Berg plant bomen met leerlingen tijdens Boomfeestdag 2012

Eerst werden de kinderen bijgepraat door Leo Roelvink, oud medewerker buitendienst van de Gemeente Olst-Wijhe. Leo heeft uitleg gegeven over het nut van bomen en de natuur in het openbaar groen. Dankzij de uitleg van Leo waren de kinderen goed op de hoogte en wisten enkelen van hen te vertellen dat het aanplanten van bomen noodzakelijk is voor het aanmaken van zuurstof, bomen nuttig zijn voor insecten en bijdragen aan de belevingswaarde van de omgeving.

Nadat alle kinderen in verband met de veiligheid een geel hesje kregen konden de handen uit de mouwen gestoken worden. Met veel enthousiasme, werden de bomen binnen een mum van tijd geplant. Na afloop werden de kinderen getrakteerd op fris en een lekker saucijzenbroodje. Als beloning kregen de kinderen allemaal een groene tas met daarop de tekst ‘I care for trees’ en een sleutelhanger van autogarage Boskamp.

Deel dit
Mail
Bellen