Veel informatie bij kernenbezoek Olst

Donderdag 15 maart is het college op bezoek geweest in Olst. Het kernenbezoek startte met een boeiend werkbezoek aan Elshof BV. De Bewonersgroep Olst was hier ook bij aanwezig.

Kernenbezoek

Tijdens het kernenbezoek in Huize Westervoorde waren ook Ed Penninks, directeur-bestuurder van SallandWonen, en Rob de Breij, locatiemanager van Overkempe, aanwezig. Ed Penninks vertelde dat Huize Westervoorde een trouwlocatie blijft en dat SallandWonen gaat onderzoeken hoe ze de ruimtes verder gaat invullen. Op dit moment wordt een deel verhuurd aan het CDA. Over het voormalige gemeentekantoor meldde hij, dat de invulling hiervan door de crisis is vertraagd. Hij vertelde ook dat SallandWonen in 2012 start met de uitwerking van de plannen om op het Abersonterrein enkele zorgwoningen te bouwen die aansluiten bij het Averbergen.

Rob de Breij vertelde dat Overkempe na het faillissement van Zonnehuizen is overgenomen en als nieuwe organisatie blijft bestaan als onderdeel van De Seizoenen. De metaalwerkplaats in Aberson verdwijnt. Hiervoor komt een nieuwe invulling op het terrein van Overkempe. De bakkerij op de Boskamp en de winkel in het Holstohus blijven behouden.

Vanuit de aanwezigen werd nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de verbinding van Olst met de IJssel. Burgemeester Ton Strien vertelde dat al tijdens de sanering van het Olasfaterrein moet worden nagedacht over de plannen na 2015, als de sanering is afgerond. Meer verslag over het kernenbezoek kunt u hier vinden.

Deel dit
Mail
Bellen