Internationale antiracismedag 21 maart 2012

In 1966 hebben de Verenigde Naties 21 maart uitgeroepen tot de Internationale Dag ter bestrijding van alle vormen van rassendiscriminatie. Op 21 maart 1960 werd in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid een vreedzame demonstratie tegen het regime neergeslagen. Doden, gewonden en duizenden arrestaties waren het gevolg. De Verenigde Naties hebben de antiracismedag in het leven geroepen om deze dag te herdenken en alle lidstaten op te roepen racisme uit te bannen.

Ook Nederland wil een actieve bijdrage leveren om discriminatie in al zijn vormen te bestrijden. Daartoe is in 2009 de Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen van kracht geworden. Deze wet regelt de gemeentelijk taak om slachtoffers van discriminatie kostenloos bij te laten staan in de behandeling van discriminatieklachten. Iedereen die zich namelijk achtergesteld voelt vanwege een persoonlijk kenmerk dat  niet ter zake doet, hoeft niet met dat gevoel te blijven zitten. In Overijssel is geregeld dat alle burgers via Artikel 1 Overijssel vragen en klachten aan professionals kunnen voorleggen.

Bent u slachtoffer of getuige van discriminatie, meld het. Heeft u vragen, bel of mail. Het adres is: info@artikel1overijssel.nl of telefoonnummer 053-4302299

Deel dit
Mail
Bellen