Olst-Wijhe onderzoekt de 'staat van de gemeente'

Veel burgers vragen zich af hoe onze gemeente presteert. Ook de gemeente zelf heeft behoefte aan een antwoord op deze vraag. Daarom nemen wij weer deel aan het onderzoek ‘waarstaatjegemeente.nl’. Meerdere gemeenten doen op dit moment mee aan dit onderzoek. In het voorjaar van 2010 hebben wij ook aan het onderzoek meegedaan.

De ‘Staat van de Gemeente’ bestaat uit de volgende onderdelen: een burgervragenlijst en een klanttevredenheidsonderzoek bij onze publieksbalies in Olst en Wijhe. Vanaf 19 maart 2012 worden 1200 enquêtes uitgezet onder willekeurig geselecteerde inwoners van 18 jaar en ouder in de gemeente. De vragenlijst bestaat uit ongeveer twintig vragen. Met deze enquête kunt u zelf aangeven hoe wij volgens u presteren. Daarnaast vindt er een klanttevredenheidsonderzoek plaats bij de publieksbalies in Olst en Wijhe. Aan de bezoekers bij balies wordt gevraagd wat zij van onze dienstverlening vinden.

Doordat de ‘Staat van de Gemeente’ ook in andere gemeenten uitgevoerd wordt, kunnen wij vergeleken worden met andere gemeenten. Wij hebben in het voorjaar van 2010 aan een zelfde onderzoek meegedaan. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen ook vergeleken worden met die van twee jaar terug. De uitkomsten van dit complete onderzoek staan vanaf 4 september op www.waarstaatjegemeente.nl.

Deel dit
Mail
Bellen