Bestemmingsplan Buitengebied in volgende fase

In de periode van 16 september 2011 tot en met 27 oktober 2011 hebben de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte iedereen in de gelegenheid gesteld om een zienswijze in te dienen naar aanleiding van de Bestemmingsplannen Buitengebied in Salland. Nu starten we met de volgende fase.

De drie gemeenten hebben veel zienswijzen ontvangen op de Bestemmingsplannen Buitengebied: Deventer 189, Olst-Wijhe 138 en Raalte 270 stuks. Tot nu toe hebben de drie gemeenten qua tijdsplanning samen opgetrokken. Door het grote verschil in aantallen zienswijzen zijn de avonden waarop inwoners kunnen inspreken niet op hetzelfde tijdstip. De vervolgtrajecten zijn nu bekend.

Vervolgtraject gemeente Olst-Wijhe

Inwoners die een zienswijze hebben ingediend, hebben inmiddels een reactie van het college van burgemeester en wethouders gekregen. De gemeenteraad stelt een hoorzitting in waar belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend nog een toelichting kunnen geven op de door hen ingediende zienswijze.
De planning van het vervolgproces voor Olst-Wijhe is als volgt:

  • Hoorzitting: 5 maart vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis (reservedatum 6 maart, inspreken mogelijk voor partijen die een zienswijze hebben ingediend))
  • Opiniërende raadsvergadering:  19 maart (inspreken niet mogelijk)
  • Besluitvormende raadsvergadering: 2 april (inspreken niet mogelijk)

Voor meer informatie over de vervolgtrajecten van alle gemeenten, kunt u kijken op www.sallandbuiten.nl.

Deel dit
Mail
Bellen