Kinderen van de Aloysiusschool gecertificeerd de weg op

De leerlingen van de bovenbouw van de St. Aloysiusschool in Boskamp hebben onlangs een bijzondere bijscholing gekregen in aanwezigheid van onder andere wethouder Cor van den Berg en medewerkers van politie IJsselland. De kinderen namen deel aan het zogeheten VOMOL project, waarbij zij Veilig leren Omgaan Met Opvallende Landbouwvoertuigen (VOMOL).

Kinderen bij tractor Kinderen leren omgaan met groot verkeer

Op de parkeerplaats van sporthal De Hooiberg in Olst vond de praktijkmorgen plaats. De loonbedrijven Jansen uit Wijhe, Gubbels uit Olst en Grootenhuis uit Olst waren met een viertal landbouwvoertuigen aanwezig. Voorafgaand aan de praktijkopdrachten kregen de leerlingen een inleiding, verzorgd door Eefje Rosmuller, projectleider van VOMOL. Daarna voerden de kinderen in kleine groepjes, onder begeleiding van toekomstige tractorchauffeurs (leerlingen van AOC-Oost uit Doetinchem), verschillende opdrachten uit. Ze kregen uitleg en werden geconfronteerd met de grote voertuigen en de gevolgen van hun fietsgedrag.

En dan een certificaat

Ondanks het slechte weer voor met name de laatste groep bleven de kinderen enthousiast en actief meedoen. Terug op school volgde een uitgebreide evaluatie. Na afloop van deze leerzame en leuke projectweek en met name de praktijkdag kregen alle kinderen een welverdiend certificaat overhandigd.

Deel dit
Mail
Bellen