Buurtschouwen en kernenbezoeken 2013

Eind 2002 zijn wij begonnen met de zogenaamde buurtschouwen. De reacties op de buurtschouw zijn en blijven erg positief. Daarom staat ook voor komend jaar voor iedere kern en buutschap een buurschouw en kernenbezoek op de planning.

Buurtschouwen

Medewerkers van de gemeente lopen samen met leden van het bestuur van een vereniging voor Plaatselijk Belang, de wijkagent en een vertegenwoordiger van SallandWonen de buurtschouw. Natuurlijk zijn inwoners altijd van harte welkom om hun opmerkingen tijdens de buurtschouwen naar voren te brengen.Tijdens de buurtschouw worden punten bekeken die kunnen worden verbeterd. Door ter plekke te kijken kunnen vaak snel oplossingen worden gevonden. Het gaat dan bijvoorbeeld om kapotte bestrating of verlichting, zwerfvuil en overhangend groen. Maar ook verkeersonveilige situaties worden besproken. Uiteraard hoeft u niet te wachten met een melding tot de buurtschouw: het hele jaar door kunnen meldingen worden doorgegeven aan het klantcontactcentrum van de gemeente aan de balie, via telefoon 14 0570, per e-mail gemeente@olst-wijhe.nl.

Kernenbezoeken

Elk jaar gaat het college van burgemeester en wethouders op bezoek in de kernen van onze gemeente. Het college hecht er veel waarde aan om in een rechtstreeks contact met inwoners van gedachten te wisselen over onderwerpen die in de directe woon- en leefomgeving spelen. Voorafgaand aan een kernenbezoek is er een buurtschouw geweest en heeft het bestuur van de bewonersgroep of plaatselijk belang van de kern een overleg met onze directie gehad. De gemeente en de bewonersgroep of het plaatselijk belang kijken samen naar interessante onderwerpen voor de invulling van het programma van het kernenbezoek.

De kernenbezoeken en buurtschouwen worden aangekondigd op onze gemeentepagina in de IJsselberichten en op www.olst-wijhe.nl.

Kijk voor data, tijden en locaties op onze website.

Deel dit
Mail
Bellen