Collectieve Ziektekostenverzekering voor mensen met een laag inkomen

De gemeente heeft voor mensen met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering bij Salland Verzekeringen afgesloten. Met ingang van 1 januari 2013 is het pakket gewijzigd naar de aanvullende Plus verzekering in combinatie met de tandartsverzekering TandPlus. Deze verzekering is – net zoals voorheen de Optimaal verzekering – een collectieve regeling voor mensen met een laag inkomen. Dat betekent voor u korting op de premie. De collectieve verzekering bestaat uit (inclusief de korting); Basisverzekering: € 98,18 pp per maand en Aanvullende Plus verzekering en TandPlus: € 21,28 per persoon per maand. Kijk voor meer informatie op www.olst-wijhe.nl onder ‘laatste nieuws’ op de homepage.

Voorwaarden

Om in aanmerking voor deze collectieve regeling als u voldoet aan de volgende voorwaarden;

  • U woont in de gemeente Olst-Wijhe;
  • Uw netto inkomen mag per maand niet hoger zijn dan (exclusief vakantietoeslag):

    23 - 65 jaar:
    Alleenstaande: € 978,-  
    Alleenstaande ouder € 1.257,-
    Gezin: € 1.397,-

    65 jaar en ouder:
    Alleenstaande: € 1.073,-  
    Gezin: € 1.477,-

NB: Indien u inwonend bent en/of jonger bent dan 23 jaar, dan gelden andere bedragen. Uw vermogen mag niet hoger zijn dan € 5.685,- voor een alleenstaande of € 11.370,-
voor een meerpersoonshuishouden.U bent verplicht om u te verzekeren tegen ziektekosten. U kunt zelf uw zorgverzekeraar uitkiezen. Een basisverzekering vergoedt lang niet alle kosten. De rekening van de tandarts, een bril of fysiotherapie wordt bijvoorbeeld niet vergoed. Wij adviseren u daarom ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiervoor heeft de gemeente voor mensen met een laag inkomen een collectieve regeling afgesloten met Salland Verzekeringen. Voor meer informatie over de vergoedingen kunt u contact opnemen met Salland Verzekeringen; afdeling Cliëntenservice via info@salland.nl of via telefoonnummer. (0570) 68 74 84.

Aanvraagformulier

Om in aanmerking te komen voor de collectieve aanvullende verzekering dient u een aanvraag bij de gemeente in te dienen. U kunt het aanvraagformulier verkrijgen via het klantcontactcentrum of uw contactpersoon bij de vakgroep Sociale Zaken. Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 0570.

Nieuw in 2013: gespreid betalen verplicht eigen risico

De overheid heeft het verplicht eigen risico voor 2013 vastgesteld op € 350. Verwacht u in 2013 het volledige verplicht eigen risico van € 350 te moeten betalen, maar wilt u voorkomen dat u in één keer het hele bedrag moet voldoen? Dan kunt u ervoor kiezen om in 2013 het verplicht eigen risico in tien termijnen te betalen. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op www.salland.nl/eigenrisico. Wilt u het wettelijk verplicht eigen risico in 2013 gespreid betalen? Schrijft u zich dan vóór 1 februari 2013 in voor deze service. Voor het verplicht eigen risico kan geen bijzondere bijstand worden verstrekt. Mogelijk heeft uw eigen verzekeraar een vergelijkbare regeling, neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Deel dit
Mail
Bellen