Prachtig resultaat BinQ-project sportpark Zandhuisweg

De gemeentelijke parkeerplaats bij sportpark Zandhuisweg is verkeersveiliger gemaakt en opgeknapt. Naast de gemeente hebben vrijwilligers van SV Wijhe’92 en BinQ-ers van Klink-Nijland zich ingezet. Dit unieke samenwerkingsverband heeft tot een prachtig resultaat geleid. Op vrijdag 9 november 2012 heeft om 10.00 uur de openingshandeling plaatsgevonden op de parkeerplaats. Hierbij waren aanwezig Tweede Kamerlid Eddy van Hijum, wethouder Ans Otterloo, SV Wijhe’92 voorzitter Martin Westerbeek en een vertegenwoordiging van Klink-Nijland.

BinQ staat voor een bijzonder leer-werkproject en biedt een beter toekomstperspectief op de arbeidsmarkt voor kwetsbare jongeren die toekomst zien in de grond-, weg-, en waterbouw (GWW). Er wordt uitgegaan van talenten en mogelijkheden van de deelnemers. Met behulp van een eigen leerroute en coach, worden zij, waar nodig, ondersteund. Op deze manier wordt hen de mogelijkheid geboden om binnen twee jaar een erkend diploma te behalen en om als een goed en gewild vakman aan de slag te gaan.

Er stond al een werkbezoek van Tweede Kamerlid Eddy van Hijum gepland aan Klink-Nijland in Raalte. Dit werkbezoek is nu gecombineerd met de opening van de parkeerplaats in Wijhe. Na de opening bezochten alle genodigden het Raalter bedrijf. Hier kregen zij een rondleiding en informatie over het BinQ- project. Tijdens dit bezoek werd de rol van de landelijke, provinciale en gemeentelijke overheid besproken.

Deel dit
Mail
Bellen