Stadsvogelsconvenant ondertekend door gemeente, SallandWonen en IVN Wijhe-Olst

Op 3 november ondertekenden wethouder Cor van den Berg, Ed Penninks, directeur van SallandWonen en mevrouw Van der Werf voorzitter van IVN Wijhe-Olst het stadsvogelsconvenant. In dit convenant hebben de partijen vastgelegd samen een de ambitie te hebben om de vogels te behouden en vogelvriendelijk te denken bij verbouwingen en nieuwbouw. En dat is niet voor niets, want de stadsvogel heeft het moeilijk in Nederland door de veranderde manier van bouwen van bijvoorbeeld huizen en panden.

Ondertekening Stadsvogelconvenant

De ambitie in het convenant is in 2017 100 paartjes voor de kern van Wijhe te krijgen en 100 paartjes voor de kern Olst. De ondertekening valt samen met de Landelijke Natuurwerkdag en vindt plaatst bij de familie Kuijpers in Herxen. De familie Kuijpers heeft grond verpacht gekregen en daar wordt deze dag een hoogstamfruitboomgaard aangelegd.

Het doel van de boomgaard is van educatieve aard, want hier willen we met de genoemde partijen een boomgaard aanleggen met vele oude soorten bomen, die hier van oudsher ook hebben gestaan. En welke dat waren, dat heeft de familie Kuijper uitgezocht met o.a. de hulp van de oudfruitteler  Krommedijk. Ook zijn er meerdere scholen betrokken bij dit plan, maar ook het Buurthuis Herxen en Windesheim hebben minimaal één boom geadopteerd, net als de gemeente Olst-Wijhe, SallandWonen en de IVN.

Deel dit
Mail
Bellen