Succes voor ‘omgekeerd inzamelen’

Per 1 maart van dit jaar zijn we overgestapt op een vierwekelijkse inzameling van het restafval. “Omgekeerd inzamelen” noemen we het project. Dat heeft er vooral mee te maken dat we voor de ‘grondstoffen’ zoals kunststof en GFT een hogere service bieden dan voor restafval.

De cijfers van het eerste half jaar ‘omgekeerd inzamelen’ laten duidelijk zien dat deze aanpak succesvol is. De hoeveelheid restafval (grijze container) is het eerste halfjaar van 2012 met 27% gedaald ten opzichte van het eerste half jaar van 2011. De inzameling van kunststof is juist met 18% toegenomen. En dat is heel goed, omdat het hergebruikt wordt. Ook de hoeveelheid gescheiden GFT is toegenomen. Met maar liefst 100%, wat natuurlijk ook te maken heeft met de GFT-container die in het buitengebied weer in gebruik is genomen.

Doelen voor 2014

In het plan “’Van afval naar grondstof” heeft de raad in 2011 de doelen voor 2014 vastgesteld. Voor restafval is het doel 247 kg per huishouden per jaar, 325 kg GFT afval per jaar en 50 kg kunststof per jaar. We zijn hard op weg om deze doelen met elkaar te gaan halen.

Deel dit
Mail
Bellen