Gladheidbestrijding

De gemeente heeft in totaal 300 km openbare wegen in beheer. Dat betekent dat zij ook de gladheidsbestrijding hiervan regelt. Dit is vastgelegd in een plan. Concreet houdt het in dat in eerste instantie de hoofdroutes gestrooid worden. Dit zijn de doorgaande wegen, busroutes en belangrijke fietsroutes. Bij langdurige gladheid door bijvoorbeeld sneeuwval of ijzel nemen we ook andere wegen onder handen. Weten wat de strooiroute is in onze gemeente? Kijk dan op www.olst-wijhe.nl/gladheidsbestrijding. De routes liggen ook bij de balies van ons klantcontactcentrum.

Strooiploegen gereed

De gemeente heeft meerdere strooiploegen beschikbaar die elk een deel van het wegennet voor hun rekening nemen als er gestrooid moet worden. De ploegen staan vanaf week 46 2012 tot week 13 2013 weer klaar en zullen uitrukken met zout als dat nodig is tussen 00:00 en 05:00 uur. Ook is er afstemming met de provincie Overijssel, omdat zij bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de gladheidsbestrijding van de de Rijksstraatweg (een provinciale weg).
 

Auto's niet op de weg parkeren

Om het strooien en in het bijzonder het sneeuwschuiven te vergemakkelijken wordt u dringend verzocht om, voor zover dit mogelijk is, bij gladheid en sneeuwval geen auto’s op de weg te parkeren. Parkeert u uw auto daarom zoveel mogelijk op inritten, parkeerstroken en parkeerterreintjes.

Sneeuwruimen

Door bevriezing, sneeuwval en ijzel kunnen trottoirs moeilijk begaanbaar en glad zijn. Dit ongemak van sneeuw en ijs is niet alleen voor u problematisch, maar zeker voor onze inwoners met een handicap. Voor hen ontstaan soms (levens)gevaarlijke situaties. Wij verzoeken u hiermee rekening te houden, door zo veel mogelijk uw stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Het is daarbij wenselijk dat u zoveel mogelijk vanaf de straat richting uw tuin ‘schuift’. Dit onder andere om de straatkolken zoveel mogelijk vrij te houden. Bij invallende dooi kan het water dan namelijk gemakkelijk weg komen. Een kleine moeite, waarmee u uzelf en uw medebewoners een groot plezier doet.

Deel dit
Mail
Bellen